Proč je důležité mít sjednané pojištění domácnosti?

Draze nakoupené věci může ve vteřině zničit prasklé potrubí, mohou být poškozeny přepětím v síti anebo ještě hůře – z vašeho domu si nezvaný host v podobě zloděje odnese vše, co se mu zalíbí. Jedinou ochranou proti těmto a celé řadě dalších nepředvídatelných událostí je řádné pojištění domácnosti. Na co vše se vztahuje, kolik za něj zaplatíte a kde ho vyřídíte snadno a rychle?

Pojištění domácnosti je tu pro případ, že dojde k poškození movitých věcí, které máte doma. Pojistka se vztahuje například na nábytek, koberce, elektroniku a další vybavení. Kromě toho také na domácí zvířata (kromě těch, která se chovají za účelem zisku). Vztahuje se také na peníze a cennosti.

Kryje vás v případě, kdy dojde k poškození, zničení nebo odcizení těchto věcí při událostech jako je požár i kouř, přepětí a podpětí v síti, sesuv půdy, povodeň, únik vody z vodovodního zařízení, mráz aj. Finanční kompenzaci dostanete i ve chvíli, kdy budou vaše věci poničeny vandalem či odcizeny zlodějem.

reality-finance.info_online_ergo_cz_01

Kolik zaplatíte?

Pojistné částky za pojištění domácnosti se určují individuálně. Odvíjí se od velikosti obytné plochy a od celkové pojistné částky. Některé pojišťovny vyžadují i ocenění majetku, což ale proces pojištění protahuje a komplikuje. Cena majetku navíc postupem času roste nebo klesá, takže při takovéto metodě určení ceny pojištění se lehce stane, že budete za pojištění platit zbytečně moc nebo naopak málo.

Určení ceny kombinací obytné plochy a celkové pojistné částky je proto mnohem transparentnější. Výhodnější je i z hlediska ceny. Příkladem může být pojištění Bezpečný domov od ERGO pojišťovny, které tuto metodu určení ceny využívá.

reality-finance.info_online_ergo_cz_02

 

Co ještě je vhodné si zřídit?

Kromě pojištění domácnosti byste si měli pojistit i nemovitost jako takovou. Jedná se o tzv. pojištění nemovitosti, které se vztahuje na byt nebo dům a jeho přilehlé stavební součásti i menší stavby jako je žumpa, bazén a další. Ani cena pojištění nemovitosti není vysoká, platí se jen několik tisíc ročně a vyplatí se v případě škod menšího i většího rozsahu. Více se o pojištění nemovitosti dozvíte například v tomto článku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post comment