obyvaci stena

Obývací stěna dodá vašemu prostoru osobitý charakter

Obývací stěna může být skvělým způsobem, jak dodat prostoru osobitost. Ať už ji chcete sladit se zbytkem interiéru, nebo ji využít jako odlišující prvek, máte možnost vybrat si takovou, která vám sedne. Nemůžete si vybrat? Pak si nechte vyrobit obývací stěnu na míru. Existují výrobci, kterým stačí poslat fotografii vašeho pokoje a popsat vaše představy a získáte obývací stěnu, kterou nikdo další nemá. Počítat ale musíte s tím, že si za ni připlatíte.

Zamyslete se nad stylem

Pokud si nejste jisti, jaký styl chcete, najděte si pro inspiraci některou z fotogalerií obývacích stěn. Možná chcete moderní styl anebo raději minimalistický či rustikální anebo dokonce venkovský? Do oblasti obývacích stěn se stále víc tlačí také styl vintage anebo provance. Pokud máte děti, můžete zvážit veselý design s kreslenými postavičkami nebo květinami. Chcete něco nenápadného, nebo chcete, aby byli vaši hosté při příchodu ohromeni?

Barvy a materiály

Barva obývací stěny bude záviset na stylu, který jste si vybrali. Pokud se jedná o rustikální styl, pak se spíše použijí přírodní barvy. Mezi ně patří hnědá, béžová, šedá a bílá. Pokud jste zvolili modernější styl, pak lze použít i jasnější barvy, jako je červená, modrá nebo zelená. Nejdůležitější je, aby barva obývací stěny doplňovala zbytek vašeho interiéru a dobře s ním ladila. Důležité je také, abyste si vybrali materiál, který se snadno udržuje a čistí. Obývací stěny se nejčastěji vyrábí ze dřeva, lamina, kovu anebo skla. Narazit můžete také na stěny z kombinace materiálů. Výjimkou nejsou ani obývací stěny, které v sobě ukrývají kamenné prvky. Ty jsou ale spíše výjimkou.

Dokončete to nějakým uměleckým dílem na stěně

Bez ohledu na to, jaký styl nebo materiál pro stěnu obývacího pokoje zvolíte, je vždy dobré ji doplnit nějakým uměleckým dílem. To může skutečně pomoci sjednotit celý prostor a vytvořit dojem uceleného celku. Přitom se ani zdaleka nemusí jednat o originál. Důležité je, jak bude obraz působit a co bude o vás a vašem domově vypovídat. Opravdu pěkné obrazy na zeď do obývacího pokoje najdete v internetových galeriích nebo dokonce v některých velkých obchodech. A vůbec nemusí stát velké peníze.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post comment