Proc je v nekterych pripadech lepsi topit klimatizaci.png

Proč je v některých případech lepší topit klimatizací?

Klimatizace není jen na ochlazování vzduchu, hodí se také na jeho ohřívání. Věděli jste ale, že je někdy lepší topit klimatizací než klasickým vytápěním?

Klimatizace do bytu Pardubice vám zpříjemní především parné letní měsíce. Věděli jste, že ale můžou dobře fungovat i v zimě? V následujících řádcích vám ukážeme, kolik vás jejich provoz v zimě vlastně bude stát.

Kvalitní zdroj vytápění

Klimatizace do bytu Hradec Králové umí dobře posloužit i v zimě. Spousta klimatizací totiž kromě klasického ochlazování vzduchu nabízí i možnost vytápění. A právě to můžete využít během studených dnů, abyste ohřáli svoji domácnost. Možná vás zaujme, že vytámění s pomocí klimatizace do domu Hradec Králové není výrazně dražší než klasické způsoby ohřevu. Právě naopak.

Pojďme si to ukázat na číslech. Podlahové topení se často natápí 6 – 12 hodin. To znamená, že tolik hodin budete muset čekat, než doma získáte tepelnou pohodu. Klimatizacím to naopak trvá jen několik minut – v průměru jen 3 až 5 minut. Už za tak krátkou dobu pocítíte zvyšující se teplotu v místnosti. Jestliže tedy chcete ohřát vaši místnost a krátkodobě tak překlenout studené dny, jde rozhodně o lepší variantu.

Lepší než radiátory

Možná si teď říkáte, že rozdíl mezi podlahovým topením a klasickými radiátory musí být markantní. A máte pravdu. Ale pokud si myslíte, že klimatizace Hradec Králové nemohou s radiátory soupeřit, tak se pletete. I tady totiž v rychlosti ohřevu jasně vítězí klimatizace. Doba, než se ohřeje dostatečné množství vody a než voda předá toto teplo radiátorům, se pohybuje kolem půl hodiny. Takže s klimatizací opět získáte náskok.

Klimatizaci k vytápění byste ale měli používat jen zřídka. Jen ve chvílích, kdy potřebujete pokoj krátkodobě zahřát. Například při studenějších měsících v létě nebo na jaře. Dlouhodobé topení se vám rozhodně nevyplatí. Ta možnost přitopit si a využít klimatizace i během zimy je ovšem velice lákavá. Jestliže se stále nemůžete rozhoupat ke koupi, toto by mohl být důvod, proč si ji přece jen pořídit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post comment