694908 14011657981

Jak poznáte kvalitní šatní skříň? Na první pohled, víte-li, kam se dívat

Kupujete-li si šatní skříň, obvykle ji nevybíráte na několik měsíců, ale chcete, aby vám sloužila co nejdéle. Proto je dobré se zaměřit na několik poznávacích znamení, podle kterých určíte, která šatní skříň je kvalitní a která naopak za investici nestojí.

 Zaměřeno na materiál

Šatní skříně se dnes vyrábějí z různých druhů materiálů. Kromě oblíbeného, ale drahého masivu, můžete narazit na levnější skříně z lamina anebo MFD. Přestože jejich materiál není tak kvalitní jako v případě masivu, mohou i tyto skříně vydržet dlouho. Zajistěte jen, aby tloušťka jejich stěn byla alespoň 20 mm. To je důležité zejména u vysokých skříní s dlouhými policemi, které by se při nižší tloušťce mohly začít prohýbat. Užší skříně a komody mohou být klidně vyrobeny i z tenčího lamina a vliv na jejich životnost to mít nebude. Z hlediska povrchové úpravy by pak skříň z masivu měla být ošetřena alespoň jednou vrstvou ochranného nátěru.  Může se jednat o klasický lak, olej či vosk. Skříň z lamina by pak měla mít dokonale začištěné hrany opatřené ABS pásky.

Panty pod drobnohledem

Pozornost při výběru šatní skříně věnujte také kování. Právě na něm závisí životnost skříně, kterou budete často otevírat a zavírat. Důležité jsou stabilní a robustní panty, masivní úchyty a madla. Kromě toho se zaměřte také na stabilitu skříně a možnost jejího připevnění ke zdi. To je praktické zejména u vysokých skříni, které budou stát na ne příliš rovné podlaze. Na druhou stranu nerovnosti podkladu velmi dobře pomohou kompenzovat také vyrovnávací nožky skříně.

Základní prvky interiéru

Většina šatních skříní je nabízena jen se základním vybavením svého vnitřku. Jeho součástí mohou být vysouvací šatní tyče anebo několik polic. V případě kovových pojezdů si všimněte tichosti jejich chodu, tlumení dojezdu a úrovně výsuvu. U toho platí, že by tyč měla jít ze skříně celá vysunout. Jedině tak se dostanete i k věcem umístěným v její zadní části. V případě polic by pak mělo být možné upravit jejich výšku. Praktické je také, jestliže má šatní skříň již v základní výbavě několik polic a přihrádek na drobné věci. Než stihnete plně vybavit její interiér, budete mít, kam dát drobné módní doplňky a nebudete se muset obávat, že je ztratíte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post comment